Sluiten

Categorieën

Filters

   Waar moet ik op letten?

   Waar moet ik op letten?

   Mieren

   In de voedselketen is er altijd baas boven baas.
   Mieren zijn de natuurlijke vijand van de larven van het lieveheersbeestje. Mieren beschermen de bladluizen omdat ze dol zijn op de honingdauw, dat plakspul, dat de bladluizen uitscheiden. Honingdauw is het teveel aan suikers dat de bladluizen niet nodig hebben en dus uitscheiden. Als dank voor de bescherming van de bladluizen, mogen de mieren ze melken. Dit doen de mieren door met hun pootjes op het achterlijf van de bladluis te tikken. Na een tijdje zien we dan een druppeltje honingdauw verschijnen, wat de mier gretig tot zich neemt of meeneemt naar het nest. Ondanks dat mieren niet behulpzaam zijn in de strijd tegen bladluizen is het wel een prachtige manier van samenwerken en de moeite waar om eens naar te kijken.

   Om het effect van de inzet van de larven te optimaliseren, adviseren wij om vooraf mieren (zo milieuvriendelijk mogelijk) te bestrijden, of te weren. Klik hier voor meer informatie over het zo milieuvriendelijk mogelijk bestrijden van mieren.

   Regen

   De larven kunnen tegen regen, echter het is wel fijn voor ze om even rust op hun plek te kunnen landen. Daarom is het prettig wanneer u de larven uitzet op een droog moment. Wanneer het hard regent  adviseren wij u maximaal 1 dag te wachten met uitzetten van de larven. De larven kunt u dan het beste bewaren in de groentelade van de koelkast. Het risico bij regen is dat het zakje vol kan regenen waardoor de larven verdrinken. Blijft het langere tijd regenen, dan kunt u de larven uitstrooien over de bovenzijde van de planten en/of  struiken of het zakje op een beschutte plek ophangen met behulp van een punaise. Eventueel kunt u ook de hoekjes uit de onderkant van het zakje knippen, zodat het water weer uit het zakje kan lopen. 

   Temperatuur

   Lieveheersbeestjes tegen bladluis kunnen het best ingezet worden bij een beginnende bladluis plaag. Belangrijk voor een goede werking is de temperatuur. Het lieveheersbeestje kan het best ingezet worden vanaf temperaturen van 15ºC; beneden de 15ºC gaat de ontwikkeling langzamer en hebben de larven minder behoefte aan voeding, waardoor de bestrijding van de bladluizen meer tijd in beslag neemt. Uiteraard ontwikkelen de bladluizen nu ook langzamer, dus dat is mooi in balans. Het lieveheersbeestje en ook de larven overleven lagere temperaturen wel.

   U kunt nooit teveel larven of volwassen lieveheersbeestjes inzetten

   De lieveheersbeestjes en -larven, die wij leveren, zijn van een inheemse soort . U hoeft dan ook niet bang te zijn dat het uitzetten van een grote hoeveelheid larven of lieveheersbeestjes een plaag zal vormen, of een nadelig effect zal hebben op uw bloemen, planten, bomen en struiken.

   Wanneer u snel van de overlast van de bladluizen af wilt, helpt het wanneer u extra larven van het lieveheersbeestje of een combinatie van larven en volwassen lieveheersbeestjes inzet.

    

   Wat heb ik nodig? 
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing

   Klik hier en bestel direct larven van het lieveheersbeestje

    

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »