Verzenden & retourneren

Home / Verzenden & retourneren

Verzenden

1.1 Hoeveel bedragen de verzendkosten

De verzendkosten bedragen  € 3,50 voor briefpost voorzien van een track and trace code. Natuurlijke vijanden kunnen afhankelijk van de hoeveelheid per briefpost verzonden worden. Let op! In tegenstelling tot alle andere zakjes met larven worden, de zakjes met 250 larven worden per pakketpost verzonden. Hiervoor betaald u dan ook de werkelijke verzendkosten van € 5,75. 

Alle overige artikelen worden met PostNL voor € 5,75 per pakket van maximaal 23 kg binnen Nederland verzonden. Voor zendingen naar België rekenen wij € 9,00 per pakket van maximaal 23 kg. De maximale afmeting van een pakket zijn 100 x 50 x50 cm. Uiteraard zullen wij zoveel mogelijk artikelen bij elkaar in één pakket versturen. Om ons daarbij te helpen is het prettig wanneer u bij een tweede bestelling op een zelfde dag in het vakje opmerkingen aangeeft dat u al eerder die dag een bestelling heeft geplaatst. Wij zorgen er dan voor dat deze samengevoegd worden en de verzendkosten van de tweede bestelling worden teruggestort.

1.2 Hoe snel worden mijn producten geleverd?

De levertijd die bij het artikel staat aangegeven is leidend. Voor de meeste producten geldt dat ze uiterlijk de volgende werkdag worden verzonden. Wanneer u in het vakje 'opmerkingen' aangeeft dat u uw product graag de volgende werkdag wilt ontvangen, zullen wij hiervoor onze uiterste best doen.

Natuurlijke vijanden als het lieveheersbeestjes (Adalia bipunctata) verzenden wij op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Hiermee willen wij voorkomen dat de lieveheersbeestjes en/of haar larven door vertraging in de postbezorging het weekend in het zakje moeten doorbrengen. Naast het feit dat wij dit respectloos vinden voor de lieveheersbeestjes, kunnen wij ook de kwaliteit van het door ons geleverde product niet meer garanderen en dat willen wij ten alle tijden voorkomen. Helaas kan het voorkomen dat wij de natuurlijke vijanden niet voldoende voorradig hebben. Wij zullen dan alsnog binnen enkele werkdagen leveren en u per mail op de hoogte houden van de geplande leverdatum.

Retourneren

Het retourneren van natuurlijke vijanden gekocht in onze webshop is niet mogelijk. Natuurlijke vijanden kom door hun aard (levend materiaal) niet voor retourzending in aanmerking. Ook vallen levende producten met een beperkte houdbaarheid niet binnen het recht van herroeping, zijnde een bedenktijd van twee weken voor geplaatste bestellingen. Meer informatie hierover vindt u in onze Algemene voorwaarden.

In het geval van onjuiste of beschadigde levering veroorzaakt door Rood met Zwarte Stippen heeft u uiteraard recht op retourzending. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.