Home / Webshop / NATUURLIJKE VIJANDEN / TEGEN BLADLUIS / Gebruiksaanwijzing
U ontvangt de lieveheersbeestjes en/of larven in een brievenbus enveloppe. In de enveloppe zit een zakje met zaagsel waartussen de larven zich bevinden. Naast larven zult u ook velen vervelhuidjes aantreffen, dit zijn geen dode larven!
Wij adviseren u deze direct na ontvangst uit te zetten. Mocht u ze niet meteen kunnen uitzetten dan kunt u ze maximaal 1 dag, op een temperatuur van 8-10°C in het donker bewaren.
Een volwassen tweestippelig lieveheersbeestje is ongeveer 4 mm groot. Ze kunnen in verschillende kleurvarianten voorkomen. De meest bekende variant is het rode lieveheersbeestje met twee zwarte stippen, maar zij kunnen ook zwart zijn met vier rode stippen. De larven van het tweestippelig lieveheersbeestje zijn tussen de 1,5 en 4 mm groot, grijs van kleur met gele vlekken en lange poten. De eieren zijn langwerpig, geel/oranje en worden in groepen van 20 tot 40 eieren meestal aan de onderzijde van het blad tussen de bladluizen gelegd. De ontwikkeling van een larve tot een volwassen lieveheersbeestje duurt 2 tot 5 weken, dit is afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer, des te sneller de ontwikkeling gaat. In deze periode van groei vervellen de larven drie keer. Tijdens een vervelling, die 24 uur in beslag kan nemen, zijn ze zeer kwetsbaar een aanraking kan fataal zijn. Na drie vervellingen verpoppen ze zich, na 1 tot 3 dagen kruipen ze daar als volwassen lieveheersbeestjes uit. Zowel de larve als het lieveheersbeestje eten veel bladluis.
Een volwassen volwassen lieveheersbeestje en ook haar larven eten tussen de 80 en ruim 100 bladluizen per dag. Wat betreft de soort bladluis zijn zij niet heel kieskeurig, zij eten velen soorten bladluizen. De bladluis wordt in het geheel opgegeten of wanneer deze te groot is leeggezogen.
Binnen 1 tot 2 weken is de hoeveelheid bladluis zichtbaar afgenomen of zelfs verdwenen.
Wat heb ik nodig?
Waar moet ik op letten?
Gebruiksaanwijzing