Sluiten

Categorieën

Filters

   Gebruiksaanwijzing voor inzet larven tegen wollige dopluis

   Gebruiksaanwijzing larven van het viervlek lieveheersbeestje 

   U ontvangt de larven in een brievenbus enveloppe. In de enveloppe zit een zakje met zaagsel waartussen de larven zich bevinden. Naast larven zult u ook velen vervelhuidjes aantreffen, dit zijn geen dode larven!

   Wij adviseren u deze direct na ontvangst uit te zetten. Mocht u ze niet meteen kunnen uitzetten dan kunt u ze maximaal 1 dag, op een temperatuur van 8-10°C in het donker bewaren.

   Uitzetten is eenvoudig

   • Open de verpakking voorzichtig op de plek waar u de larven wilt uitzetten.
   • Het zakje kunt u eenvoudig ophangen in het gewas. De larven en/of lieveheersbeestjes lopen van nature omhoog en zullen door middel van geur de bladluizen vinden.
   • Wanneer er duidelijk plekken met bronnen wollige dopluis zichtbaar zijn, kunt u hierin één of enkele larven plaatsen waarna u het zakje ophangt.
   • De larven kunnen tegen regen, echter wanneer het hard regent wanneer u de larven ontvangt adviseren wij u maximaal 1 dag te wachten met uitzetten van de larven. De larven kunt u dan het beste bewaren in de groentelade van de koelkast. Het belangrijkste bij regen is dat het zakje niet vol regent en de larven daardoor verdrinken. Blijft het langere tijd regenen, dan kunt u de larven uitstrooien over het de planten en struiken of het zakje op een beschutte plek ophangen door middel van het klipje aan het zakje of met behulp van een punaise.

   Opmerkingen

   • Larven kunnen het best ingezet worden vanaf 15ºC; beneden de 15ºC gaat de ontwikkeling heel langzaam en zal de werking minimaal zijn, zij overleven lagere temperaturen wel.
   • Tijdens de groei vervelt een larve drie keer. Hierdoor zult u vervelhuidjes terugvinden in het zakje en op de gewassen. Ook kan het zijn dat meerdere larven gedurende deze vervel periode heel stil zitten. Deze larven zijn niet dood, maar hoogst waarschijnlijk aan het vervellen. Het is van belang om ze in deze fase met rust te laten.
   • De laatste keer verpoppen de larven zich en zal na enkele dagen als volwaardig lieveheersbeestje uit deze pop tevoorschijn komen. Gedurende de eerste 24 uur zullen de stippen zichtbaar worden.
   • Bij een temperatuur van 20ºC duurt de ontwikkeling van ei tot volwassen lieveheersbeestjes ongeveer 3 tot 5 weken.

   Uiterlijk

   Een volwassen Exochomus quadripustulatus (= viervleklieveheersbeestje) is ongeveer 4-5 mm groot. Ze zijn zwart met rode vlekken. De voorste twee vlekken  zijn niervormig. De larven zijn grijs van kleur en zijn behaard. Soms hebben de larven  een witte gloed over zich heen door de was van de wollige dopluis. De eieren zijn  langwerpig en geel/oranje. Ze worden in de eimassa van de wollige dopluis gelegd. 

   Werking

   Een volwassen viervlek lieveheersbeestje en ook haar larven eten de wollige dopluizen op.

   Zichtbaar effect

   Binnen 2 tot 3 weken is de hoeveelheid bladluis zichtbaar afgenomen of zelfs verdwenen.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen natuurlijke vijanden  

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »