Sluiten

Categorieën

Filters

   Wat heb ik nodig?

   Wat heb ik nodig?

   Nematoden tegen taxuskever en andere snuitkevers
   Wanneer u last heeft van taxuskever dan kunt u nematoden, de natuurlijke vijanden van de taxuskever inzetten. Let op! Nematoden tegen taxuskever werken niet tegen naaktslakken.

   Waarom?

   Deze nematoden zijn de natuurlijke vijanden van de taxus- en andere snuitkevers en worden uitgegoten over de grond, waarna ze hierin kruipen. Omdat de larven van de kevers zich in de grond bevinden worden deze door de nematoden bestreden. De nematoden bestrijden dus ook alleen de larven en niet de volwassen kever. (Let op! Nematoden tegen taxus- en snuitkevers zijn anders dan de nematoden tegen naaktslakken!)

   Hoeveelheid

   Nematoden worden verkocht in zakjes ingedeeld per vierkante meters. Afhankelijk van de grootte van uw tuin kunt u hieruit een keuze maken. Houdt u er bij deze keuze wel rekening mee dat de keverlarven zich niet altijd schuilhouden op de plek waar de vraatschade in het gewas zichtbaar is. Besproei de tuin het liefst in zijn geheel.

   Wilt u de nematoden met de buren delen?

   Dat kan, maar wij adviseren het niet. De nematoden zijn verpakt in een zakje met daarin gedroogde klei. Wanneer u de verpakking wilt verdelen dan kan dat het beste op basis van het gewicht van de verpakking. Zorg ervoor dat u de verpakking goed schudt voor u deze gaat verdelen en dat er tijdens het verdelen schoon gewerkt wordt, het betreft hier tenslotte levende beesten! Houdt u er rekening mee, dat de nematoden niet zichtbaar zijn met het blote oog waardoor de verdeling niet controleerbaar is en zelden gelijk gebeurd.

   Wilt u de nematoden in twee keer gebruiken?

   Dit is niet mogelijk. De nematoden zijn beperkt houdbaar. Deze houdbaarheidsdatum kan variëren van enkele dagen tot ongeveer 2 weken, waardoor het verdelen van de hoeveelheid voor twee keer niet zinvol is. Na het uitgieten van de nematoden zal de werking van de nematoden minimaal 6 weken lang resultaat laten zien, maar regelmatig ook langer.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen nematoden / aaltjes tegen taxuskever larven

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »