Sluiten

Categorieën

Filters

   Waar moet ik op letten bij inzet nematoden tegen taxuskever?

   Waar moet ik op letten?

   Werking van de nematoden

   Omdat nematoden in de grond zitten, zijn deze zeer effectief tegen de larven van de taxus- en andere snuitkevers, nematoden werken niet tegen de volwassen taxuskever. Let op! Nematoden tegen taxuskever werken niet tegen naaktslakken.

   Nadat u de nematoden volgens bij de gebruiksaanwijzing heeft uitgezet, gaan de nematoden actief op zoek naar de keverlarven om ze te infecteren. Na infectie stoppen de larven met vreten en sterven. Uit de dode larven ontstaat een nieuwe generatie nuttige nematoden die op zoek gaan naar nieuwe larven.

   Beperkt houdbaar

   De nematoden zijn beperkt houdbaar (zie houdbaarheidsdatum op de verpakking). Hoe eerder de nematoden worden uitgezet des te beter. Als u de nematoden niet meteen gebruikt, bewaar deze dan in de koelkast (niet in de diepvries!) en houd de houdbaarheidsdatum in de gaten.

   Duur van werking

   Gebruik van nematoden werkt ongeveer 6 weken. Hierbij moet er wel voor gezorgd worden dat de grond voldoende vochtig is en de temperatuur niet onder de 10 graden komt. U kunt ervoor kiezen om de klei substantie in twee delen te gebruiken, het deel wat u niet gebruikt dient in de koelkast bewaard te worden. Echter kunnen wij de werking wanneer u de verpakking verdeelt niet garanderen. Dit komt met name doordat wij niet weten of de nematoden gelijkmatig verdeeld zijn over de klei.

   Periode van inzet

   In het voor- en najaar zijn de meeste larven actief. Wij adviseren u om de keverlarven te bestrijden vanaf half maart tot begin juni en vanaf half juli tot eind oktober/begin november. De richtlijn voor de start tijd is een temperatuur van boven de 10ºC. Wij zullen pas beginnen met het verzenden van de bestellingen nematoden als de bodemtemperatuur dit toelaat. Nematoden kunnen in kassen het gehele jaar ingezet worden.

   Bodem vochtig houden

   De oppervlakte dient gedurende twee weken na uitzetting van de nematoden ook vochtig gehouden te worden. Eén keer per dag sproeien onder normale weersomstandigheden (niet extreem warm) is voldoende.

   Gevoelig voor UV-licht

   Nematoden zijn gevoelig voor UV-licht. Daarom is het verstandig om toepassing bij zonneschijn te vermijden. Het beste kunnen de nematoden uitgezet worden bij schemering, of wanneer het regent. Bij droog weer dient de grond, of pot direct na toepassing beregend te worden.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen nematoden / aaltjes tegen taxuskever larven

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »