Sluiten

Categorieën

Filters

   Algemene informatie taxuskever

   Algemene informatie taxuskever

   Taxuskever, zonder dat wij het weten krijgen veel bezitters van Azalia, Camelia, Fuchsia, Hedera, Liguster, Rhodondendron en Taxus hier wel eens bezoek van. Doordat de kever alleen 's nachts actief is zijn wij ons hier vaak niet bewust van.

   Naast de buitenomgeving komen wij de taxuskever ook wel eens in de huiskamer tegen. De larven van de taxuskever zijn dan vaak, tijdens de aankoop, meegekomen in de pot van de plant waar zij zich groot gebracht hebben met de wortels van plant. Als volwassen kever richt deze 's nachts zichtbare schade aan, door halfronde happen uit de randen van het blad te nemen. Helaas is de kever niet te bestrijden en zal deze met de hand gevangen moeten worden. Gelukkig is het een langzaam dier en kan de kever niet vliegen. Wel beschikt de kever over goed ontwikkelde klauwtjes waarmee hij zich stevig kan vasthouden. Wanneer u de kever probeert te vangen, zal hij zich snel laten vallen. Verstandig is het dan ook om een licht gekleurde doek onder de plant te leggen wanneer u 'op jacht' gaat. 

   De volwassen taxuskever overleeft temperaturen lager dan 15ºC niet. In de huiskamer zijn de kevers dus in staat om enkele jaren te overleven. Buiten overwinteren de larven van de taxuskever in de grond om in het vroege voorjaar weer actief te worden.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen nematoden / aaltjes tegen taxuskever larven

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »