Sluiten

Categorieën

Filters

   Spint bestrijden, wat heb ik nodig?

   Spint bestrijden

   Koop roofmijten! Snel, simpel en zeer effectief. Klik hier om direct over te gaan tot aankoop.

   Wat heb ik nodig?

   De producten Tetrix en Spidex onderscheiden zich van elkaar door de gewenste luchtvochtigheid die de Roofmijt stammen nodig hebben. Tetrix is een bijzondere stam Phytoseiulus persimilis roofmijten die al effectief is bij een minimale luchtvochtigheid van 40%, waar Spidex een minimale luchtvochtigheid van 75% nodig heeft. De temperatuur moet wel regelmatig boven de 20ºC uitkomen. Bij een temperatuur boven de 30ºC is Phytoseiulus minder effectief.

   Belangrijk voor een succesvolle bestrijding met roofmijten

   Het is bij inzet van roofmijten van belang dat zowel de luchtvochtigheid als de temperatuur goed zijn. Wanneer u de roofmijten buiten wilt inzetten dan is dat meestal alleen in de maanden juli en augustus succesvol. Omdat de roofmijten temperaturen van boven de 20ºC nodig hebben en ook de luchtvochtigheid hoger dient te zijn, zien we vaak dat andere maanden dan juli en augustus matige resultaten laten zien. 

   Wanneer u roofmijten binnen wilt inzetten dan kan het interessant zijn om wat bakjes water in de ruimte te plaatsen zodat de luchtvochtigheid toeneemt. Goed om te weten is dat de luchtvochtigheid om het blad van het gewas hoger is dan de luchtvochtigheid in de ruimte. 

   Toepassing is eenvoudig

   Het zakje met daarin het gedroogde blad waartussen de roofmijten zich bevinden kunt u het beste openen op de plek waar u de roofmijten ook wilt uitzetten. Doordat de roofmijten zeer klein en bewegelijk zijn ontsnappen ze gemakkelijk nadat u de verpakking heeft geopend en dat zou natuurlijk zonde zijn. Na opening plaatst u de gedroogde bladeren met de daarop aanwezige roofmijten onderaan de plant bij de eerste vertakkingen, zodat de roofmijten eenvoudig zelf hun weg kunnen vinden op de plant. Nadat u al het blad uit het zakje heeft verwijdert en de bladeren over het gewas heeft verdeeld, zet u het zakje onderaan de stam van het gewas zodat ook de nog in het zakje aanwezige roofmijten nog uit het zakje kunnen kruipen. Het lege zakje kunt u vervolgens na twee dagen weggooien. 

   Voor de roofmijten geldt een er veel meer mijten nodig zijn dan bij bijvoorbeeld de bestrijding van bladluis. Wij adviseren u dan ook om in één tot maximaal 5 kleine planten 500 roofmijten in te zetten bij een beginnende plaag (Bij een beginnende plaag zijn er nog geen webben zichtbaar). Wanneer u meerdere planten heeft die last hebben van spint of de plaagdruk groot is dan kunt u het beste 1000 roofmijten inzetten.

   Fijn om te weten:

   De roofmijten zelf kunnen geen plaag vormen. Wanneer er voor hen te weinig te eten is, eten ze elkaar op.

   Handige links

   Hieronder vindt u allerlei handige links die u helpen om uw vragen te beantwoorden.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Roofmijten tegen spint kopen

    
   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »