Sluiten

Categorieën

Filters

   Is dit spint?

   Roofmijten kopen

   Weet u precies hoe spint eruit ziet en wilt u meteen overgaan tot aankoop van roofmijten? Klik dan hier, dan komt u direct op de juist plek terecht.

   Is dit spint?

   Spintmijten zijn dol op verschillende soorten bloemen, planten en bomen. Wanneer er veel spint op een plant aanwezig is, is er vaak spinsel te vinden. Dit spinsel bevindt zich meestal in de koppen van de plant. Spint kan schade aanbrengen aan het gewas doordat zij voedingsrijke sappen, die eigenlijk voor de groei van de plant bedoeld zijn, opzuigt aan de onderzijde van het blad. Doordat spint zich razendsnel kan voortplanten kunnen ze in korte tijd enorm veel schade aanrichten. Spint komt zowel in kassen als buiten voor.

   Schadebeeld

   De schade wordt zichtbaar door:

   • Gele vlekjes en in een later stadium zelfs geheel gele bladeren
   • Spinsel wat door zowel de jonge als volwassen spintmijten wordt geproduceerd
   • Bij grote aantallen spintmijten kunnen planten zelfs volledig bedekt worden met webben waarin het kan krioelen van de spintmijten
   • Spint komt veel voor in o.a. aubergine, begonia, gerbera, paprika, tomaat, azalea, cyclaam, varens, citrus, ficus en palmen

   Spint

   Kleur: De kleur is afhankelijk van het gewas, variërend van transparant tot oranje, licht-geel, rood, bruinglanzend,  geelgroen tot donkergroen. Volwassen Kasspintmijten hebben twee donkere vlekken op hun flanken.
   Grootte: tussen de 0,15 en 0,5 mm
   Spintmijt is ovaal en heeft 4 paar poten. De eieren van spintmijten zijn rond, doorzichtig en kleiner. Enkele voorbeelden van spint vindt u hieronder:

   Kas spint mijt  

     

    

    

   Handige links

   Hierboven heeft u gezien hoe spint er uit ziet. Hieronder staan nog enkele interessante links die u kunnen helpen met het maken van de juiste keuze.

   Wat heb ik nodig? 
   Deze link helpt u om een idee te krijgen hoeveel roofmijten u nodig heeft om de plaag in uw gewassen succesvol te bestrijden

   Waar moet ik op letten?
   Wanneer u voor het eerst werkt met natuurlijke vijanden als bestrijder van een insecten plaag in uw tuin, kas of binnen in huis is het goed om te weten waar u op moet letten. Door te klikken op bovenstaande link leert u hier meer over.

   Gebruiksaanwijzing
   Het woord zegt het al, hier vertellen wij u precies hoe u roofmijten kunt inzetten. Het is heel simpel. U hoeft alleen de roofmijten op de juiste manier uit te zetten in het gewas en de rest wordt voor u gedaan. Ideaal toch?

   Roofmijten tegen spint kopen
   Als u vervolgens weet dat roofmijten de juiste keuze zijn, dan komt u door op bovenstaande link te klikken in onze webwinkel. Uiteraard meteen op de pagina met roofmijten, wel zo handig.

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »