Sluiten

Categorieën

Filters

   Gebruiksaanwijzing voor inzet Tetrix roofmijten tegen spint

   Gebruiksaanwijzing voor inzet roofmijten tegen spint

   Hoe ziet uw bestelling er uit?

   U ontvangt de roofmijten tegen Spint in een brievenbus enveloppe. Wij adviseren u de roofmijten direct na ontvangst uit te zetten. Mocht u ze niet meteen kunnen uitzetten dan kunt u ze maximaal 1 dag, op een temperatuur van 10-15°C in het donker bewaren.

   U treft afhankelijk van de bestelde hoeveelheid een verpakking aan met gedroogd bonenblad in een plastic verpakking. Tussen het bonenblad bevinden zich de roofmijten.

   Uitzetten is eenvoudig

   • Open de verpakking voorzichtig op de plek waar u de roofmijten uit wilt zetten

   • Verdeel het blad vervolgens over het gewas. Hierbij heeft het de voorkeur om het blad met daarop de roofmijten aan de basis van besmette takken of bladeren te plaatsen, de roofmijten lopen dan zelf naar de uiteinden. Wanneer u meerdere besmette planten heeft, dient u ervoor te zorgen dat de roofmijten verdeeld worden over de planten of dat zij kunnen overlopen naar de andere planten.

   Opmerkingen

   • Een volwassen roofmijt eet alle stadia van spint. De hoeveelheid mijten die gegeten wordt, is afhankelijk van dichtheid van het spint, relatieve luchtvochtigheid en temperatuur.
   •  De luchtvochtigheid moet minimaal 40% zijn. Hierin verschilt Tetrix van Spidex, het veelal commercieel verkrijgbare product. Hierbij dient de luchtvochtigheid minimaal 75% te zijn.
   • De temperatuur moet regelmatig boven de 20ºC uitkomen. Bij een temperatuur boven de 30ºC is Tetrix minder effectief.
   • Wanneer de spint weg is zullen de roofmijten elkaar opeten.

   Uiterlijk

   Volwassen roofmijten zijn peervormig, glanzend en felrood van kleur.
   Ze hebben 4 paar poten. Jonge stadia zijn doorschijnend tot lichtrood en hebben 3 paar poten. De eieren zijn ovaal, lichtroze, glanzend en doorschijnend. Ter vergelijking, de eieren van spintmijten zijn rond, doorzichtig en kleiner. Alle stadia van roofmijt (behalve de eieren) bewegen zich snel over het blad.

   Werking

   De verschillende ontwikkelingsstadia die Tetrix van ei tot volwassen roofmijt doorloopt duurt bij 25ºC ongeveer 7 dagen. De eieren worden in de buurt van de spintmijten gelegd.

   Bij 20ºC doodt een volwassen roofmijt vijf volwassen spintmijten of twintig jonge larven en eieren door deze leeg te zuigen, maar de ontwikkeling van de roofmijt gaat bij deze temperatuur twee keer zo snel als de ontwikkeling van de spintmijt. Tussen de 17ºC en 28ºC worden per vrouwtje maximaal 60 eieren gelegd.

   Zichtbaar effect

   Leeggezogen volwassen spintmijten kleuren bruin tot zwart en zijn als kleine zwarte stipjes op de bladeren zichtbaar. Belangrijk is om deze niet te verwarren met de levende lichtbruin tot donkerrode spintmijten.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Roofmijten tegen spint kopen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »