Sluiten

Categorieën

Filters

   Algemene informatie roofmijten

   Algemene informatie roofmijt

   Uiterlijk

   roofmijtVolwassen roofmijten zijn peervormig, glanzend en felrood van kleur. Ze hebben vier paar poten. Jonge stadia zijn doorschijnend tot lichtrood en hebben 3 paar poten. De eieren zijn ovaal, lichtroze, glanzend en doorschijnend. Ter vergelijking, de eieren van spint mijten zijn rond, doorzichtig en kleiner. Alle stadia van roofmijt (behalve de eieren) bewegen zich snel over het blad.

   Opmerkingen

   • Een volwassen roofmijt eet alle stadia van spint. De hoeveelheid mijten die gegeten wordt, is afhankelijk van dichtheid van het spint, relatieve luchtvochtigheid en temperatuur.
   • De luchtvochtigheid moet minimaal 40% zijn. Hierin verschilt Tetrix van Spidex, het veelal commercieel verkrijgbare product. Hierbij dient de luchtvochtigheid minimaal 75% te zijn.
   • De temperatuur moet regelmatig boven de 20ºC uitkomen. Bij een temperatuur boven de 30ºC is Tetrix minder effectief.
   • Wanneer de spint weg is zullen de roofmijten elkaar opeten.

   Werking

   De verschillende ontwikkelingsstadia die Tetrix van ei tot volwassen roofmijt doorloopt duurt bij 25ºC ongeveer 7 dagen. De eieren worden in de buurt van de spintmijten gelegd.

   Bij 20ºC doodt een volwassen roofmijt vijf volwassen spintmijten of twintig jonge larven en eieren door deze leeg te zuigen, maar de ontwikkeling van de roofmijt gaat bij deze temperatuur twee keer zo snel als de ontwikkeling van de spintmijt. Tussen de 17ºC en 28ºC worden per vrouwtje maximaal 60 eieren gelegd.

   Zichtbaar effect

   Leeggezogen volwassen spintmijten kleuren bruin tot zwart en zijn als kleine zwarte stipjes op de bladeren zichtbaar. Belangrijk is om deze niet te verwarren met de levende lichtbruin tot donkerrode spintmijten.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Roofmijten tegen spint kopen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »