Sluiten

Categorieën

Filters

   Slakken bestrijden, wat heb ik nodig?

   Slakken bestrijden, wat heb ik nodig?

   Nematoden, slakkenvallen of anti slakken tape?
   Wanneer u last heeft van naaktslakken dan kunt u nematoden, de natuurlijke vijanden van de naaktslakken inzetten of slakkenvallen gebruiken. Alle andere producten werken zowel tegen naakt- als huisjesslakken. Let op! Nematoden tegen naaktslakken werken niet tegen taxuskever

   Waarom?

   Nematoden zijn de natuurlijke vijanden van de slak en worden uitgegoten over de grond, waarna ze hierin kruipen. Omdat alleen naaktslakken zich, met name 's nachts, in of op de grond bevinden zullen deze door de nematoden bestreden worden.

   Slakkenvallen werken zowel voor huisjes- als naaktslakken. Deze worden gevuld met bier. Hier komen de slakken op af en zullen overlijden in de val. De val dient twee weken lang dagelijks te worden geleegd en vervolgens gevuld met nieuw bier.

   Koperen ringen en/of koperen anti slakken tape weert slakken en beschermt daardoor uw gewas zonder de slakken te doden.

   Schadebeeld

   Slakken zijn dol op veel verschillende bloemen, planten en bomen waarvan zij meestal de jonge blaadjes en stengels eten. Wat men meestal niet weet is dat naaktslakken ook zaden, kiemplanten en knollen eten. Naast de cosmetische schade ontstaat er door de vraatschade ook kans op aantasting door bacteriën, schimmels en virussen waardoor de plant ziek wordt.

   De schade wordt zichtbaar door:

   • Aangevreten stengels en bladeren, waardoor rafelige bladeren ontstaan.
   • Weggevreten bloemknoppen.
   • Achtergebleven slijmsporen.

   KLIK HIER EN BESTEL DIRECT

   Hoeveelheid

   Nematoden worden verkocht in zakjes ingedeeld per vierkante meters. Afhankelijk van de grootte van uw tuin kunt u hieruit een keuze maken. Houdt u er bij deze keuze wel rekening mee dat de naaktslakken zich niet altijd schuilhouden op de plek waar de vraatschade in het gewas zichtbaar is. Besproei de tuin het liefst in zijn geheel.

   Het doel van de slakkenvallen is om door middel van bier of lokstof de slakken in de val te lokken. Door de val bij het aangevreten gewas te plaatsen lokt u de slakken juist die kant op. Ons advies is om de slakken val juist 1 tot 2 meter van het gewas af te plaatsen. Voor het beste resultaat kunt u meerdere slakkenvallen plaatsen die u de eerste week elke avond leeggooit in de tuin en opnieuw voorziet van bier.

   Wilt u de nematoden met de buren delen?

   Dat kan, maar wij adviseren het niet. De nematoden zijn verpakt in een zakje met daarin gedroogde klei. Wanneer u de verpakking wilt verdelen dan kan dat het beste op basis van het gewicht van de verpakking. Zorg ervoor dat u de verpakking goed schud voor u deze gaat verdelen en dat er tijdens het verdelen schoon gewerkt wordt, het betreft hier tenslotte levende beesten! Houdt u er rekening mee, dat de nematoden niet zichtbaar zijn met het blote oog waardoor de verdeling niet controleerbaar is en zelden gelijk gebeurd.

   Wilt u de nematoden in twee keer gebruiken?

   Dit is niet mogelijk. De nematoden zijn beperkt houdbaar. Deze houdbaarheidsdatum kan variëren van enkele dagen tot ongeveer 2 weken, waardoor het verdelen van de hoeveelheid voor twee keer niet zinvol is. Na het uitgieten van de nematoden zal de werking van de nematoden minimaal 6 weken lang resultaat laten zien, maar regelmatig ook langer.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen producten tegen slakken

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »