Sluiten

Categorieën

Filters

   Waar moet ik op letten?

   Naaktslakken bestrijden, waar moet ik op letten?

   Werking van de nematoden

   Door nematoden aangetaste naaktslakOmdat nematoden in de grond zitten, zijn deze zeer effectief tegen naaktslakken en minder effectief tegen huisjesslakken. U kunt een aangetaste slak herkennen aan een zwelling achter zijn kop. Na ongeveer één tot twee weken zal de slak sterven en zal een nieuwe generatie nematoden op zoek gaan naar een nieuwe prooi. De werking van de nematoden zal minimaal 6 weken aanhouden. Let op! Nematoden tegen naaktslakken werken niet tegen taxuskever.

   Beperkt houdbaar

   De nematoden zijn beperkt houdbaar (zie houdbaarheidsdatum op de verpakking). Hoe eerder de nematoden worden uitgezet des te beter. Als u de nematoden niet meteen gebruikt, bewaar deze dan in de koelkast (niet in de diepvries!) en houd de houdbaarheidsdatum in de gaten.

   Duur van werking

   Gebruik van nematoden werkt ongeveer 6 weken. Hierbij moet er wel voor gezorgd worden dat de grond voldoende vochtig is en de temperatuur niet onder de 5ºC komt. Wanneer er sprake is van een grote aantasting door de slakken is het verstandig om toepassing van nematoden na 6 weken te herhalen om een eventueel nieuw aangekomen plaag te bestrijden

   Periode van inzet

   Nematoden kunnen in kassen het gehele jaar ingezet worden.
   Buiten kan het vanaf maart/april tot oktober. De richtlijn hierbij is een temperatuur van boven de 5ºC.

   KLIK HIER EN BESTEL DIRECT

   Bodem vochtig houden

   De oppervlakte dient gedurende twee weken na uitzetting van de nematoden ook vochtig gehouden te worden. Eén keer per dag sproeien onder normale weersomstandigheden (niet extreem warm) is voldoende.

   Gevoelig voor UV-licht

   Nematoden zijn gevoelig voor UV-licht. Daarom is het verstandig om toepassing bij zonneschijn te vermijden. Het beste kunnen de nematoden uitgezet worden bij schemering, of wanneer het regent. Bij droog weer dient de grond, of pot direct na toepassing beregend te worden.

   Is dit een slak?
   Wat heb ik nodig?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »