Sluiten

Categorieën

Filters

   Gebruiksaanwijzing nematoden tegen naaktslakken

   Gebruiksaanwijzing nematoden of aaltjes tegen naaktslakken

   U ontvangt de nematoden (Phasmarhabditis hermaphrodita) in een brievenbus enveloppe. Om ervoor te zorgen dat de nematoden optimaal hun werk kunnen doen, is het van belang om onderstaande instructie goed op te volgen.


   Enkele aandachtspunten

   • De nematoden zijn beperkt houdbaar (zie houdbaarheidsdatum op de verpakking). Hoe eerder de nematoden worden uitgezet des te beter dit is. Als u de nematoden niet meteen gebruikt, bewaar deze dan in de koelkast (niet in de diepvries!) en houd de houdbaarheidsdatum in de gaten.
   • Het gebruik van nematoden zorgt voor een biologisch evenwicht van 6 weken. Wanneer er sprake is van een grote aantasting door naaktslakken is het verstandig om toepassing van nematoden na 6 weken te herhalen om een eventueel nieuw aangekomen plaag te bestrijden.

   Instructie voor uitzetten

   • Het te behandelen oppervlak dient vochtig te zijn voor de toepassing, maar niet drijfnat.
    De oppervlakte dient gedurende twee weken na uitzetting van de nematoden ook vochtig gehouden te worden. Eén keer per dag sproeien onder normale weersomstandigheden (niet extreem warm) is voldoende.
   • Nematoden zijn gevoelig voor UV-licht. Daarom is het verstandig om toepassing bij zonneschijn te vermijden. Het beste kunnen de nematoden uitgezet worden bij schemering, of wanneer het regent. Bij droog weer dient de grond, of pot direct na toepassing beregend te worden.
   • Voor het uitzetten kan gebruik gemaakt worden van een gieter, of spuitapparatuur, waarvan alle filters en zeven zijn verwijderd. Gebruik géén hoge drukspuit.
   • Wanneer rekening is gehouden met bovenstaande punten, kan de inhoud van de verpakking in water worden opgelost. Hierbij dient goed geroerd te worden om klonten op te lossen.
    Om te voorkomen dat er nematoden achterblijven in de verpakking, is het raadzaam om deze goed uit te spoelen.
   • De gehele oplossing dient binnen 30 minuten te worden uitgezet. Wanneer er een langere periodezit tussen mengen en uitzetten, dient u de nematoden in beweging te houden door af te toe te roeren.

    KLIK HIER EN BESTEL DIRECT

   Mengverhoudingen van de aaltjes

   6 miljoen nematoden - 20m²

   1. Meng de totale inhoud van de verpakking met 2 liter water.
   2. Meng vervolgens 1 liter van de mix met 9 liter schoon water.
   3. U heeft nu in totaal 10 liter nematoden voor 10 m² , die met behulp van een gieter uitgegoten kunnen worden op de aangetaste plekken.
   4. Herhaal de procedure totdat alle nematoden zijn uitgezet. Totaal 20 liter water met opgeloste nematoden voor 20 m²

   15 miljoen nematoden - 50m²

   1. Meng de totale inhoud van de verpakking met 2,5 liter water.
   2. Neem 0,5 liter van de mix en meng dit met 9,5 liter schoon water.
   3. In totaal heeft u nu 10 liter nematoden (goed voor 10 m²), die met behulp van een gieter uitgegoten kunnen worden op de aangetaste plekken.
   4. Herhaal de procedure totdat alle nematoden zijn uitgezet. Totaal 50 liter water met opgeloste nematoden voor 50m².

   30 miljoen nematoden - 100m²

   1. Meng de totale inhoud van de verpakking met 5 liter water.
   2. Neem 0,5 liter van de mix en meng dit met 9,5 liter schoon water.
   3. In totaal heeft u nu 10 liter nematoden (goed voor 10 m²), die met behulp van een gieter uitgegoten kunnen worden op de aangetaste plekken.
   4. Herhaal de procedure totdat alle nematoden zijn uitgezet. Totaal 100 liter water met opgeloste nematoden voor 100 m².

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen producten tegen slakken

    
   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »