Sluiten

Categorieën

Filters

   Algemene informatie slakken

   Algemene informatie slakken

   Slakken, elke tuin bezitter krijgt wel eens bezoek van ze. Slakken spelen een belangrijke rol bij het opruimen van onze tuin. Ze eten namelijk de rottende plantenresten in onze tuin. Maar helaas is het zo dat er ook slakken zijn die ook levende planten eten en dat vinden wij over het algemeen niet zo prettig. Zeker niet wanneer ze de toppen uit onze opkomende groente en bloemen eten, waardoor deze dood gaan, of ons voedsel uit de moestuin aantasten.

   De slak heeft ondanks dat zij haar activiteiten met name `s nachts uitvoert, toch veel natuurlijke vijanden. Voorbeelden van natuurlijke vijanden van de slak zijn diverse vogels, egels, padden, kikkers, spitsmuizen en loopkevers. Door ervoor te zorgen dat uw tuin goede nestplaatsen heeft voor deze natuurlijke vijanden, ontwikkelt u een gewenst biologisch evenwicht in uw tuin. Bij een gezond biologische evenwicht in uw tuin is er een grote diversiteit aan insecten en andere dieren aanwezig die ervoor zorgen dat onder andere de slakken in uw tuin niet in staat zijn een plaag te vormen. Klik hier voor een overzicht van de diverse hulpmiddelen voor het creëren van een biologisch evenwicht.

   KLIK HIER EN BESTEL DIRECT

   Bestrijding huisjesslakken en naaktslakken

   Als u op dit moment last heeft van een slakkenplaag, zijn er diverse mogelijkheden om u gewassen te beschermen tegen  zowel huisjes- als naatslakken. Heeft u al allerlei middelen zoals schelpjes, as enz. geprobeerd om slakken te weren en hielp dat niet? Wanneer u hier klikt kunt u zien waarom een slak zelfs over glas kan bewegen zonder schade! (Voor de snelle kijkers scrol dan door naar 43 seconden) 

   Naast slakkenvallen en slakwerende kopertape, bestaat ook de mogelijkheid om slakkenplagen te bestrijden met nematoden, een andere natuurlijke vijand van de slak. Deze nematoden worden in een kleisubstantie geleverd, die opgelost dient te worden in water. Met deze wateroplossing besproeit u vervolgens het te behandelen oppervlak met een gieter. Zorg ervoor dat de planten op het moment van besproeien niet in het felle zonlicht staan, nematoden zijn namelijke erg gevoelig voor zonlicht. Zodra de nematoden, binnen enkele uren, de grond in zijn gekropen heeft zonlicht geen invloed meer op de nematoden. Nematoden zijn met het blote oog niet waar te nemen, maar wanneer de nematoden in de grond gekropen zijn gaan zij actief op zoek naar naaktslakken om ze te infecteren. Naaktslakken zitten overdag meestal onder bladen of doorhout, waardoor wij ze meestal niet zien, maar voor de nematoden goed vindbaar zijn. Na infectie stoppen de naaktslakken met vreten en sterven. Uit de dode naaktslakken ontstaat vervolgens een nieuwe generatie nuttige nematoden die weer op zoek gaan naar nieuwe naaktslakken om te infecteren.

   Wat heb ik nodig?
   Waar moet ik op letten?
   Gebruiksaanwijzing
   Bestellen producten tegen slakken
    
   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »