Sluiten

Categorieën

Filters

   Naaktslakken bestrijden

   Naaktslakken bestrijden met hun natuurlijke vijand, hoe werkt dat?

   Naaktslakken hebben meerdere natuurlijke vijanden. Hierbij kunt u denken aan kippen, diverse vogels, egels en ook padden. Maar er is er nog een natuurlijke vijand die eenvoudig in te zetten is en ook zeer effectief werkt! Deze natuurlijke vijanden zijn nematoden, ook wel aaltjes genoemd.

   KLIK HIER EN BESTEL DIRECT

   Hoe zien aaltjes of nematoden er uit?

   Aaltjes zijn miniscuul kleine wormpjes waarvan er velen soorten al in onze bodem aanwezig zijn. Elk aaltjes haalt zijn voeding uit een ander organisme. Het is dus niet zo dat de aaltjes die naaktslakken bestrijden ook de larven van de taxuskever bestrijden. Het zijn dus ook andere aaltjes als de aaltjes die schade aanrichten in tomaten, aardappelen of rozen. 

   Hoe werkt bestrijding van naaktslakken met aaltjes of nematoden?

   Wanneer u aaltjes/nematoden bij ons bestelt, ontvangt u een zakje met gedroogde klei waarin de aaltjes zich bevinden. De inhoud van het zakje mengt u volgens gebruiksaanwijzijng die bijgeleverd wordt met water. Dit mengsel giet u vervolgens uit over de tuin. Belangrijk is dat dit niet in de volle zon gebeurd. Aaltjes zijn namelijk UV gevoelig. Tevens helpt het de bestrijding van de naaktslakken wanneer de aaltjes zich goed kunnen bewegen. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk om de tuin of grond waarin de aaltjes zijn uitgezet, twee weken lang vochtig gehouden wordt. 

   Wat maakt aaltjes zo effectief?

   Wat veel mensen niet weten is dat 90% van de naaktslakken zich overdag in of op de grond begeeft, dit is ook de reden dat we de slakken zelf vaak niet zien maar de door hen aangerichte schade wel. De aaltjes bevinden zich na uitgieiting in de grond, waar zij op zoek gaan naar de slak. De slak dringen ze binnen, scheiden een bacterie af en planten zich voort in de naaktslak. Dit proces gaat door zolang er zich slakken in de grond bevinden. Na ongveer 6 weken zal de plaagdruk door slakken aanzienlijk afgenomen zijn. 

   Omdat slakken eitjes leggen en de aaltjes zonder slakken niet lang kunnen overleven kan het zo zijn dat het proces na 6 tot 8 weken herhaald moet worden. Echter ook zonder herhaling van de uitzetting van de aaltjes zult u een vermindering 60 tot 80% van de plaagdruk ervaren.

   Aaltjes of nematoden tegen naaktslakken bestellen

   Inzet van nematoden/aaltjes is een zeer verantwoorde biologische en ecologische manier om slakken te bestrijden en ongevaarlijk voor mens en andere dieren. Zijn Aaltjes de ideale oplossing voor uw probleem?

   KLIK HIER EN BESTEL DIRECT

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »