Sluiten

Categorieën

Filters

      Slakken bestrijden met hun natuurlijke vijand

      Slakken bestrijden kan eenvoudig, snel en effectief!

      Waarom slakken bestrijden?

      Slakken worden in de tuin vaak gezien als lastpakken. Ondanks dat ze ook veel plantenresten voor ons opruimen, kunnen ze ook veel schade aanrichten. Slakken eten graag aan bloemen, planten en bomen en het liefst de jonge blaadjes. Maar ook de stengels eten ze graag. Wat veel mensen niet weten is dat naaktslakken ook zaden, kiemplanten en knollen eten! Dus dat slakken ook de reden kunnen zijn dat planten niet opkomen. 

      De vraatschade door slakken richt cosmetische schade aan, maar door de vraatschade ontstaat ook kans op aantasting van het gewas door bacteriën, schimmels en virussen waardoor de plant ziek kan worden.

      Schadebeeld

      Dat deze schade aan het gewas aangericht wordt door een slak is te zien aan:

      • Aangevreten stengels en bladeren, waardoor rafelige bladeren ontstaan.
      • Weggevreten bloemknoppen.
      • Achtergebleven slijmsporen.

      Hoe kunt u slakken bestrijden?

      Slakken kunnen op verschillende manieren bestreden worden:


      Koperen Anti Slakken Tape

      U kunt slakken weren door het gebruik van Anti Slakken Tape. Heeft u veel planten in potten? Dan is de koperen Anti Slakken Tape de perfecte oplossing voor u! Dit koperen plakband plakt u eenvoudig aan de buitenzijde van de bloempot. Het koperen plankband vormt een barrière voor de slak. Eigenlijk werkt het net als schrikdraad. De slak, zowel de huisjes slak als de naaktslak. krijgen een schokje en keert om. Is de Anti Slakken Tape de ideale oplossing voor uw probleem? Klik dan hier om de tape direct aan te schaffen.


      Slakkenvallen

      Wilt u slakken bestrijden in zowel potten als de volle grond, maar weet u niet precies waar de slakken zich bevinden? Gebruik dan een slakken val! U kunt u zowel de naaktslak als de huisjesslak in de val lokken met een slakkenval, ook wel de bierval genoemd. Dit kan met verschillende soorten slakkenvallen. Wij hebben slakkenvallen in het assortiment die u in de grond graaft of op de grond plaatst. Beide vallen worden gevuld met bier. Het beste kunt u de vallen aan het eind van de middag vullen met bier. Slakken worden 's avonds actief en zullen op zoek gaan naar eten. De gistlucht van het bier trekt hun aandacht en lokt ze naar de val. Vervolgens zullen de slakken zich te goed doen aan het bier en sterven. Wij adviseren u de slakkenvallen dagelijks te legen en opnieuw te voorzien van een laagje bier voor het beste resultaat. Is de slakkenval de ideale oplossing voor uw probleem? Klik dan hier om de slakkenvallen direct aan te schaffen.

      Aaltjes of nematoden: de natuurlijke vijand van naaktslakken

      Richten naaktslakken schade aan in gewassen die in de volle grond staan? Koop dan nematoden!
      Naaktslakken zijn effectief en eenvoudig te bestrijden met hun natuurlijke vijand, nematoden ookwel aaltjes genoemd. Nematoden of aaltjes zijn er in verschillende soorten. De aaltjes die naaktslakken bestrijden zijn totaal andere beestjes dan de aaltjes waar we overlast van ondervinden in onze aardappelen of tomaten, dus maakt u zich hier geen zorgen over. Aaltjes of nematoden zijn miniscuul kleine wormpjes die alleen onder een microscoop te zien zijn. Deze aaltjes zitten in een zakje met gedroogde klei. De inhoud van het zakje mengt u volgens gebruiksaanwijzijng die bijgeleverd wordt met water. Dit mengsel giet u vervolgens uit over de tuin. Belangrijk is dat dit niet in de volle zon gebeurd. Aaltjes zijn namelijk UV gevoelig. Tevens helpt het de bestrijding van de naaktslakken wanneer de aaltjes zich goed kunnen bewegen. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk om de tuin of grond waarin de aaltjes zijn uitgezet, twee weken lang vochtig gehouden wordt. 

      Wat maakt aaltjes zo effectief?

      Wat veel mensen niet weten is dat 90% van de naaktslakken zich overdag in of op de grond begeeft, dit is ook de reden dat we de slakken zelf vaak niet zien maar de door hen aangerichte schade wel. De aaltjes bevinden zich na uitgieten in de grond, waar zij op zoek gaan naar de slak. De slak dringen ze binnen, scheiden een bacterie af en planten zich voort in de naaktslak. Dit proces gaat door zolang er zich slakken in de grond bevinden. Na ongeveer 6 weken zal de plaagdruk door slakken aanzienlijk afgenomen zijn. 

      Omdat slakken eitjes leggen en de aaltjes zonder slakken niet lang kunnen overleven kan het zo zijn dat het proces na 6 tot 8 weken herhaald moet worden. Echter ook zonder herhaling van de uitzetting van de aaltjes zult u een vermindering van 60 tot 80% van de plaagdruk ervaring. 

      Inzet van nematoden/aaltjes is een zeer verantwoorde biologische en ecologische manier om slakken te bestrijden en ongevaarlijk voor mens en andere dieren. Zijn Aaltjes de ideale oplossing voor uw probleem?

      KLIK HIER EN BESTEL DIRECT

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »