Over Rood met Zwarte Stippen
Welkom!
Bij ons in de winkel vindt u alles wat u nodig heeft om uw tuin op een biologisch en ecologisch verantwoorde manier te beschermen tegen plagen in uw tuin. Tevens verkopen wij allerlei natuurlijke vijanden van insecten die een plaag kunnen vormen op de door u geliefde bloem, plant, stuik, haag of boom. Deze natuurlijke vijanden helpen u graag om plaag insecten in uw tuin te bestrijden en zo de natuur weer in balans te brengen.
De leukste en meest natuurlijke manier!
U zou dus kunnen zeggen dat u terecht bent gekomen op de site die de leukste en meest natuurlijke manieren aanbied om bladluizen en andere plagen in u tuin te bestrijden!
Wat is er fijner dan bezig te kunnen zijn en te genieten van uw eigen tuin? Groot of klein dat is niet relevant, maar wel of u ervan kunt genieten. Lastig zijn dan ook de plagen die wij tegenkomen op onze geliefde bomen, struiken en planten. Eén van die plaag insecten is de bladluis. Deze bladluis zorgt voor aantasting van het verschillende soorten bloemen, struiken en bomen en belemmert zo de groei en bloei ervan. De honingdauw die de bladluizen uitscheiden zorgt voor plakkerige bladeren, terrassen en meubels. Jammer want dit lijdt onze aandacht van al het moois. Tevens kunnen er schimmels blijven kleven op deze honingdauw die ervoor kunnen zorgen dat de plant ziek wordt, waardoor zij verzwakt en uiteindelijk zelfs dood kan gaan.
Om deze bladluizen te bestrijden trekken we van alles uit de kast. Spuitbussen komen te voorschijn, al dan niet biologisch, eigen aftreksels worden gemaakt en in spuitbussen gebruikt als bestrijder van deze bladluis. Maar waarom al deze inspanning als de natuur zelf de oplossing al heeft geregeld? De natuurlijke vijand van de bladluis, het lieveheersbeestje, wil deze overlast met liefde voor ons oplossen!
Inheemse lieveheersbeestjes en hun gedrag
Het twee stippelig lieveheersbeestje, waarvan haar Latijnse naam Adalia Bipunctata is, is voor Europa een inheems lieveheersbeestje. Een volwassen lieveheersbeestje eet gemiddeld 80 bladluizen per dag en haar larven eten maar liefst 100 bladluizen per dag! Het voordeel van de larven ten opzichte van het volwassen lieveheersbeestje is, dat de larven niet kunnen vliegen en zo dus op de plek blijven waar ze zijn uitgezet. Dat is voor buiten wel zo handig!
Een volwassen lieveheersbeestje kan wel vliegen. Om die reden worden volwassen lieveheersbeestjes vaak binnen en in kassen ingezet. Zij kunnen zich makkelijk verplaatsen en zullen wanneer er meer dan voldoende te eten meteen beginnen met het leggen van eitjes. Gemiddeld kan een lieveheersbeestje 20 tot 40 eitjes per dag leggen. Dit gebeurt tussen de bladluis haarden, dus op de plek waar het eten voor de nog uit te komen larven zich bevindt. Het duurt meestal tussen de 4 tot 8 dagen voordat de eitjes uitkomen. De duur is afhankelijk van de temperatuur.
De larven
De minuscuul kleine larven van nog geen millimeter groot beginnen meteen met eten. Ze zijn zo hongerig dat ze zelf elkaar op eten! Het liefst eten ze natuurlijk bladluizen en als ze die eenmaal gevonden hebben, eten ze ongeveer 100 bladluizen per dag. Na ongeveer 3 tot 5 weken zijn de larven volgroeid tot een volwassen lieveheersbeestje. Tijdens deze groeifase vervellen de lieveheersbeestje larven 3 keer. In deze fase zitten de larven stil en denkt men vaak dat ze dood zijn, dit is niet zo. Laat ze het liefst gewoon met rust en raak ze niet aan! De natuur weet precies wat het moet doen en wij mogen dat bewonderen.
Zowel biologisch als ecologisch verantwoord
De inzet van de larven van het twee stippelige lieveheersbeestje tegen bladluis is niet alleen zeer effectief, maar ook biologisch en zelfs ecologisch verantwoord. We veranderen namelijk slechts zeer beperkt iets aan de natuur. We plaatsen alleen larven of volwassen inheemse insecten in de natuur om zo weer een balans te creëren. Een balans die wij door het bebouwen van de natuur als mens zelf verstoord hebben. Er kan oprecht gezegd worden dat er wordt getuinierd ´met respect voor de natuur!´ En wie vindt het nou niet leuk om op zijn bloemen en planten het inheemse lieveheersbeestjes tegen te komen?
Een klein beetje hulp
Het ligt zo voor de hand, maar soms moeten we even geholpen worden om op het idee te komen. In onze webshop kunt u naast het lieveheersbeestje ook de natuurlijke vijand van de naaktslak, taxuskever, wollige dopluis en spint bestellen. Wij gaan zorgvuldig en met liefde om met onze producten. Dat geldt voor de insecten die wij verzenden evenals voor onze overige producten. Omdat de natuurlijke vijanden, levende insecten zijn, versturen wij deze niet op vrijdag of als het te warm is. Dit doen wij niet omdat wij de verzending niet zelf in de hand hebben. Mocht het onverhoopt zo zijn dat de post op zaterdag niet bezorgd, wordt dan vinden wij dat de insecten een te lange reisduur moeten ondergaan en dat willen we niet. Net als wij zelf graag met respect behandeld willen worden, geldt dat ook voor de insecten. Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag verzenden wij de natuurlijke vijanden. Soms zelf nog dezelfde dag dat u ze besteld heeft. De overige artikelen worden dagelijks verzonden.
En nu lekker winkelen
Wij hopen u een goede indruk te hebben gegevens van onze winkel en wensen u veel be- en verwondering in uw tuin toe! Klik hier om meteen te beginnen met winkelen.
Misschien ook nog fijn om te weten
Omdat wij graag zo snel en zorgvuldig mogelijk alle bestellingen willen verwerken is het bij ons niet mogelijk om producten af te halen, deze tijd gebruiken wij om onze klantenservice in de webshop zo hoog mogelijk te houden.