Het gezicht achter Rood met Zwarte Stippen

Het gezicht achter Rood met Zwarte Stippen

Een bedrijf opzetten waar ik achter sta is één ding, maar mezelf vervolgens ook zichtbaar maken, dat vind ik een stuk spannender! 
Dit is een citaat uit de eerste blog van Sandipa van Bruggen, het gezicht achter Rood met Zwarte Stippen. Een blog waarin zij vertelt over haar carrière. Hoe die bloeide, strandde en een onverwachte wending kreeg.

Het gezicht achter Rood met Zwarte Stippen

Ik voel aan alles dat het anders kan en mag en ik ga het gewoon doen! Ik ga mijn bedrijf een gezicht geven.

Een bedrijf opzetten waar ik achter sta is één ding, maar mezelf vervolgens ook zichtbaar maken, dat vind ik een stuk spannender. 
Maar ik heb besloten om de stap te zetten. Vanaf vandaag zal ik elke week een blog publiceren op mijn site. Deze blog gaat over mezelf, Sandipa van Bruggen, over wat mij beweegt, wat ik tegen kom bij Rood met Zwarte Stippen, mijn motivatie om lieveheersbeestjes als bestrijder van de bladluis te verkopen. Mijn missie. Maar ik blog ook over wat er bij jullie leeft. De vragen die ik krijg, uitdagingen waar jullie tegen aan lopen en natuurlijk jullie ideeën over hoe je plagen in de tuin op een milieuvriendelijke manier kunt bestrijden. Ik zal bloggen over wat er leeft op dat moment. Soms product inhoudelijk, maar meestal zal dit gaan over het menselijke aspect achter Rood met Zwarte Stippen, de bron van het bedrijf, over mijzelf en over jullie; de lezers van mijn blog, onze klanten en iedereen die de overtuiging deelt dat de omgang met mens, dier en milieu best een beetje respectvoller mag.

 

Hoe het begon

Bijna 7 jaar geleden over kwam het mij. De door mij gekozen weg naar succes strandde in een burn out. Ik volgde mijn drang om een goede carrière neer te zetten en om de vervolgstappen in mijn carrière te kunnen borgen, volgde ik ook nog een studie. Daarnaast nam ik mijn rol als moeder uiterst serieus. Ik wilde mijn gezin zo goed mogelijk, eigenlijk als de beste runnen en ook nog de leukste echtgenote van allemaal zijn. In de overgebleven tijd vond ik ruimte om een borrel te drinken met vrienden, want ook mijn sociale leven verdiende onderhoud. Maar dit alles werd me teveel en ik kon niet anders dan erkennen dat ik een burn out had.
Nu ik het zo opschrijf voelt het zo logisch, maar toen kwam het voor mij volkomen onverwacht. En het paste natuurlijk helemaal niet in mijn planning. Maar proberen te doen of het niet zo was, was geen optie. Ik was aan de beurt en goed ook. Een jaar lang heb ik gestoeid met mezelf. Rust, doen wat ik leuk vond, kiezen voor mezelf. Het voelde als mooie opdrachten en goed bedoelde adviezen van mensen die er verstand van hadden, maar ik had geen idee wat ik ermee moest. Ik vond het een grote schok om te ervaren dat ik eigenlijk geen idee had wat ik leuk vond. Ik zag nu in, dat ik al die jaren alleen maar bezig was geweest om het ‘goed’ te doen. Ik had mijn best gedaan om te doen wat er van mij verwacht werd. En nu kon ik alleen maar concluderen dat ik helemaal niet wist wat er van mij verwacht werd. Ik was gewoon gaan rennen op de weg waarvan ik dacht dat het de richting van vooruitgang was en vergeten om te kijken en te luisteren. Vergeten om te kijken naar wat er allemaal wel was en te luisteren naar mijn hart.
Na heel wat tranen en goede gesprekken, leerde ik beter te zien wat er wel was en durfde ik heel voorzichtig te gaan luisteren naar de stem van mijn hart. Volgende week vervolg ik mijn verhaal en schrijf ik over wat mij dit gebracht heeft.

 

Reacties

 1. Sandipa van Bruggen Sandipa van Bruggen

  Beste Henri,

  Wat een prachtig mooi bericht om mijn dag mee te beginnen, dank!

  Met vriendelijke groeten,
  Sandipa

 2. Henri hoekman Henri hoekman

  Hallo ik bestel nu al enkele jaren larven u nu ik een deel van uw blog heb gelezen ben ik des te blijer
  De bijdrage die u levert aan een gif vrije wereld is groter dan u denkt
  Ik zal zolang het mogelijk is van uw diensten gebruik maken
  Met grote hoogachting
  Henri hoekman

 3. Sandipa van Bruggen Sandipa van Bruggen

  Beste Maggy,
  Ik lees je bericht nu pas, maar wij hebben ook nematoden/aaltjes tegen naaktslakken en larven van de taxuskever en roofmijten tegen spint. Dus er is meer dan alleen larven.

  Leuk dat je reageert op mijn blog!
  Met vriendelijke groeten,
  Sandipa

 4. Maggy Maggy

  Misschien kun je tzt ook andere natuurlijke bestrijders gaan leveren? Zoals aaltjes of schimmels tegen snuitkevers, aaltjes tegen naaktslakken etc?

 5. Mila Mila

  Ooo geweldige, lieve, knappe en dappere vriendin!!! Wat ben ik trots op jou!! Super dat je dit doet. Voor veel mensen heel leuk om er een gezicht bij te hebben denk ik. Tot snel lieverd

 6. Liane Liane

  Zoo Claudia, hier is lef voor nodig om dit op te schrijven. Heel mooi vertaald naar wat je voelt. Echt Claudia zoals ik je heb mogen meemaken. Ben benieuwd naar het vervolg. Liefs en knuffel. . . .

 7. Karabas Karabas

  Hee Claudia, wat knap van je dat je dit opschrijft. Ik ben er ook geweest, dus pink een traantje weg. Wat een prachtig bedrijf heb je nu. Zal je volgen hoor :-) Fijn weekend.

 8. Stefan Stefan

  Hey buuf! Dat was een vervelende tijd, dat zal ik niet vergeten. Maar kijk eens; hoe sterk sta jij er nu!? En jij bent jij en je doet het op jouw eigen wijze!
  Groetjes, Stefan

 9. Marcel Middelbos Marcel Middelbos

  Nu al benieuwd naar volgende week! Altijd leuk om dit te lezen, ook aangezien ik het natuurlijk vanaf de zijkant een beetje heb zien komen....

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.